efi79

efi79

Kucharz
[Przepisów: 5]

Jajka w szynce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawa na wielkanocne śniadanie.

Jajka w szynce. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w szynce.

 

  • 12 plastrów szynki konserowej
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • pół serka typu Philadelpha
  • łyżka majonezu Winiary,
  • łyżka płaska chrzanu,
  • sól pieprz
  • papryka czerwona, liście sałaty do dekoracji
  • 0,5 l bulionu (może być z kostki)
  • 4 łyżki żelatyny.

Sposób przygotowania:

Jajka w szynce.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie, pozostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie robimy nadzienie: 3 Jajka siekamy, mieszamy z serkiem, majonezem, chrzanem, doprawiamy soląi pieprzem. Z plastra szynki ucinamy róg (szynka wtedy wygląda dekoracyjniej). Masę jajeczną rozsmarowywujemy na plastrach i zwijamy. Na półmisku układamy umytą sałatę, na tym ruloniki z szynki, dekorujemy paprykąi pozostałymi jajkami wg uznania. Zalewamy tężejącą już galaretką.
Jajka w szynce.
Układamy ruloniki na paterze i ozdabiamy wg uznania
Jajka w szynce.
Układamy ruloniki na paterze i ozdabiamy wg uznania