jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 473]

Jajka z chrzanem i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na Wielkanocny stół warto zrobić jajka faszerowane z chrzanem. Posypane natką pietruszki ładnie się prezentują jako przystawka.

Jajka z chrzanem i natką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka z chrzanem i natką

 

  • Jajka 5-6 szt.
  • chrzan 2 łyżki
  • śmietana gęsta 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Jajka z chrzanem i natką
Jajka ugotować w wodzie z dodatkiem soli na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek, przekroić na połówki wzdłuż. Wyjąć delikatnie żółtka pokroić drobniutko.

Natkę pietruszki umyć i osuszyć, pokroić drobno. Wymieszać natkę z żółtkami, dodać śmietanę, chrzan i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i napełniać gotowym farszem białka jajek wystudzone. Układać na półmisku.

Smacznego :)
Jajka z chrzanem i natką
Jajka ugotować i przekroić ,wyjąć żóltko i wymieszać z chrzanem,włożyć do białka