Sposób przygotowania:
Ziemniaczany krem z chrzanem i jajkiem
Por oczyścić, pokroić i wrzucić do garnka razem z masłem. Dusić chwilę.
Seler naciowy i marchew pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, chwilę przesmażyć, zalać wodą, dodać przyprawę warzywną (używam naturalnej - suszone warzywa, sól i kurkuma). Zagotować.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Następnie dodać chrzan i śmietankę, zmiksować zupę na krem. Zagotować.
Doprawić białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Zupę rozlać na talerze, rozłożyć jajka, posypać koperkiem.
Seler naciowy i marchew pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, chwilę przesmażyć, zalać wodą, dodać przyprawę warzywną (używam naturalnej - suszone warzywa, sól i kurkuma). Zagotować.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Następnie dodać chrzan i śmietankę, zmiksować zupę na krem. Zagotować.
Doprawić białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Zupę rozlać na talerze, rozłożyć jajka, posypać koperkiem.
zbysiowa
Magdalena88
Alex_M
niezły kąsek