katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Jajka z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w przygotowaniu i smaczne dobre na śniadanie, na kolacje albo dla gości. Farsz można przygotować bardzo różny i z tego co pod ręką.

Jajka z farszem

Składniki:

Jajka z farszem

 

  • jajka 4 szt
  • szynka 3 plastry
  • natka pietruszki ok 1/2 pęczka
  • majonez ok 2 łyżki
  • musztarda
  • sól morska i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.

Jajka kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka, rozkruszamy widelcem. Szynkę i opłukaną natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Lekko razem ucieramy. Dodajemy majonez i doprawiamy do smak solą morską, musztardą i pieprzem.

Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.