nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Jajka z farszem z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznie nadziane jajka ze zdrowym rybnym farszem. Jest to propozycja zarówno na śniadanie, kolację, czy też przekąskę.

Jajka z farszem z makreli

Składniki:

Jajka z farszem z makreli

 

  • 4 jajka
  • pół wędzonej makreli
  • pół średniej cebuli
  • 2 małe ząbki czosnku
  • majonez
  • suszona natka pietruszki
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z makreli
Jajka ugotować na twardo. Przestygnięte jajka obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół i wyjąć z nich środki, żółtka. Białka odłożyć, a odseparowane żółtka przełożyć do miseczki.

Makrelę wyjąć ze skóry i oddzielić od ości, rybę rozdrobnić i dodać do żółtek. Cebulę i czosnek obrać z łupiny i w miarę drobno pokroić. Do ryby i żółtek dodać majonez oraz suszoną natkę pietruszki, pokrojoną drobno cebulę oraz posiekany czosnek.

Zawartość miseczki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, wcześniej odłożone białka.