Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 918]

Jajka z farszem z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane można przygotować na wiele różnych sposobów. Jednym z nich jest faszerowanie jajek pastą z makreli.

Jajka z farszem z makreli

Składniki:

Jajka z farszem z makreli

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z makreli
Jajka dokładnie myjemy i gotujemy na twardo (przez ok.10 minut). Ugotowane jajka odstawiamy do ostudzenia.

Ostudzone jajka obłupiamy ze skorupek, przekrajamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.

Przygotowujemy farsz z makreli.

Makrelę z puszki wrzucamy na sitko, rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miseczki. Łączymy z majonezem, doprawiamy szczyptą pieprzu i soli.

Białka jaj wypełniamy farszem.