Sposób przygotowania:
Jajka z farszem z makreli
Jajka dokładnie myjemy i gotujemy na twardo (przez ok.10 minut). Ugotowane jajka odstawiamy do ostudzenia.
Ostudzone jajka obłupiamy ze skorupek, przekrajamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.
Przygotowujemy farsz z makreli.
Makrelę z puszki wrzucamy na sitko, rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miseczki. Łączymy z majonezem, doprawiamy szczyptą pieprzu i soli.
Białka jaj wypełniamy farszem.
Ostudzone jajka obłupiamy ze skorupek, przekrajamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.
Przygotowujemy farsz z makreli.
Makrelę z puszki wrzucamy na sitko, rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miseczki. Łączymy z majonezem, doprawiamy szczyptą pieprzu i soli.
Białka jaj wypełniamy farszem.