czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Jajka z farszem z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Znakomita przystawka. Idealna na piątkowe śniadanie albo na wizytę znajomych.

Jajka z farszem z tuńczyka

Składniki:

Jajka z farszem z tuńczyka

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 1/2 puszki tuńczyka w oleju,
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z tuńczyka
Jajka dobrze ostudzić i oskubać. Następnie przeciąć na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Utrzeć je z posiekanym szczypiorem i rozdrobnionym tuńczykiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą faszerować połówki jajek. Można podawać z łyżeczką majonezu.

Tagi:

jajko jajka