Sposób przygotowania:
Jajka z farszem z tuńczyka i groszkuETAP 1:
Jaja ugotowałam na twardo, obłupiłam i odstawiłam do ostudzenia.
Następnie jajka pokroiłam na połówki i wyjęłam żółtka.
ETAP 2:
Groszek dokładnie odsączyłam z zalewy, to samo zrobiłam z tuńczykiem. Tuńczyka rozdrobniłam widelcem.
ETAP 3:
Groszek i tuńczyka przełożyłam do miseczki. Dodałam posiekany szczypiorek, posiekaną natkę oraz żółtka jaj pokrojone w kostkę. Dodałam sól, pieprz i majonez. Wymieszałam i dodatkowo farsz rozdrobniłam lekko widelcem.
ETAP 4:
Białka jaj ułożyłam na talerzu. Miejsca po żółtkach wypełniłam farszem.
Na każdym jajku użyłam odrobinę natki pietruszki. Do dekoracji wykorzystałam też rukolę.