czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny wędzony łosoś to w moim domu niezastąpiony dodatek podczas przygotowywania imprezowych przystawek.

Jajka z łososiem

Składniki:

Jajka z łososiem

 

  • jajka 4 szt
  • łosoś wędzony plastry 100 g
  • szalotka 1 szt
  • majonez 1/2 łyżki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z łososiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół.

Wyjąć żółtka do miski, rozgnieść widelcem, dodać do nich drobno pokrojonego łososia (kawałek zostawić do dekoracji) i posiekaną szalotkę.

Wymieszać z majonezem i doprawić. Masę nałożyć do połówek jajek, udekorować kawałkami łososia i szalotki.

Smacznego.