Sposób przygotowania:
Wytrawne babeczki
Z mąki, margaryny, śmietany, soli i ziół zagnieść ciasto i odłożyć na pół godziny do lodówki.
Filety z udek kurczaka pokroić w drobną kostkę, obsypać solą i pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać poszatkowaną drobno kapustę i starte na grubym oczku pieczarki. Podsmażyć. Całość doprawić do smaku.
Foremki do babeczek natłuścić i wykleić rozwałkowanym ciastem. Napełnić farszem. Foremką do babeczki wyciąć z ciasta kółka i przykryć babeczki.
Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, do zrumienienia się ciasta.
Filety z udek kurczaka pokroić w drobną kostkę, obsypać solą i pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać poszatkowaną drobno kapustę i starte na grubym oczku pieczarki. Podsmażyć. Całość doprawić do smaku.
Foremki do babeczek natłuścić i wykleić rozwałkowanym ciastem. Napełnić farszem. Foremką do babeczki wyciąć z ciasta kółka i przykryć babeczki.
Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, do zrumienienia się ciasta.