czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek, można je przygotowywać na różne sposoby, świetnie komponują się z wędzonym łososiem :)

Jajka z łososiem

Składniki:

Jajka z łososiem

 

  • 6 jajek
  • 100 g wędzonego łososia
  • szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • natka pietruszki dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z łososiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki.

Żółtka jajek wyjąć do miski i rozgnieść widelcem, łososia pokroić drobno i szczypiorek posiekać, dodać do żółtek, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku pieprzem, sól nie jest potrzebna, bo łosoś jest słony.

Połówki jajek napełnić farszem i udekorować listkami pietruszki. Smacznego :)