ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajka z nadzieniem oliwkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka na eleganckie przyjęcie.

Jajka z nadzieniem oliwkowym

Składniki:

Jajka z nadzieniem oliwkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka z nadzieniem oliwkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na pół wzdłuż. Wyjmujemy do osobnej miseczki żółtka, które zgniatamy widelcem, dodajemy do nich majonezu oraz pokrojoną bardzo drobno paprykę. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec gdy masa już jest gładka dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. Masą tą napełniamy wydrążone wcześniej białka jaj. Każde jajko dekorujemy dodatkowo plasterkiem oliwki.