EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski.

Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem

Składniki:

Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem

ETAP 1:

Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem
żółtka, rozgnieść z łososiem i szczypiorkiem

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na półmisku.

2. Łososia drobno posiekać.

3. Żółtka rozgnieść z majonezem i chrzanem za pomocą widelca na gładką masę, następnie dodać łososia, sok z cytryny, szczypiorek, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Farsz umieścić w worku cukierniczym i nafaszerować połówki białek. Jajka udekorować szczypiorkiem i kawałkami łososia.