Sposób przygotowania:
Jajka z orzechowym kremem
Do rondelka włóż jajka, wlej zimnej wody tyle, aby jajka były zakryte. Nakryj rondelek pokrywką i doprowadź do wrzenia. Gdy tylko woda się zagotuje, wyłącz palnik. Trzymaj jajka we wrzątku przez 10 minut, następnie zalej je zimną wodą. Gdy jajka ostygną, usuń skorupki, a jajka opłucz wodą. Pokruszony ser feta, serek śmietankowy i jogurt rozetrzyj w misce do uzyskania idealnie jednolitej konsystencji. Dodaj tarty chrzan, posiekane orzechy włoskie i drobno posiekany koperek. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku świeżo zmielonym białym pieprzem i jeszcze raz wymieszaj. Z przekrojonych na pół jajek, zetnij delikatnie nieco białka, aby nie przewracały się na talerzu. Nakładaj po łyżeczce kremu i dekoruj kawałkami orzecha włoskiego.