iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

Składniki:

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

 

  • 5 szt jajka,
  • 1/4 szt kalafiora,
  • 1 łyżka majonez,
  • Oliwki czarne
  • sól do smaku
  • przyprawa do barszczu białego i żurku

Sposób przygotowania:

Jajka z kalafiorowym nadzieniem
Jajka gotujemy w w osolonej wodzie na twardo ok 8 min. Następnie studzimy , obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i ucieramy je z majonezem. Różyczki kalafiora gotujemy na parze . Lekko solimy , gdy są miękkie miksujemy je i łączymy z pastą z żółtek. Pastę solimy ,doprawiamy pieprzem i przyprawą do żurku i barszczu białego. Razem dobrze mieszamy i nadziewamy jajeczka. Ozdabiamy czarną oliwka .