małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Jajka z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka nadziewane pieczarkowym farszem.

Jajka z pieczarkami.

Składniki:

Jajka z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Jajka z pieczarkami.
Jajka gotujemy na twardo , obieramy i studzimy. Jajka przekrajamy na połówki i wyciągamy żółtka. Pieczarki obieramy i kroimy na grubej tarce. Cebule obieramy i kroimy w drobniutka kosteczke. Cebule podsmazamy na łyżeczce oliwy, lekko solimy i dodajemy pieczarki. Całość mieszamy i dusimy 15 minut pod przykryciem. Doprawiamy sola. Zieloną pietruszke drobno siekamy i mieszamy z farszem pieczarkowym. Dodajemy żółtka z jajek i całość mieszamy i nakładamy w miejsce żółtek, formując kopułkę na każdym jajku. Podawac z bagietka.

Tagi:

jajko jajka