iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewane jajka króliczki -na Wielkanoc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nadziewane jajka króliczki na Wielkanocny stół

Nadziewane jajka króliczki -na Wielkanoc

Składniki:

Nadziewane jajka króliczki -na Wielkanoc

 

  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1/4 szt ogórek zielony,
  • koperek,
  • 15 dag twaróg półtłusty,
  • 2 łyżki majonez,
  • Sól,
  • 1/2 szt pomidor,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane jajka króliczki -na Wielkanoc
Gotujemy 4 jaka na twardo .Wyjdzie nam 8 zajączków . Każde jako obieramy i przecinamy na pół .Ostrożnie wyciągamy żółtka. Twaróg półtłusty dusimy widelcem z żółtkami wcześniej wyciągniętymi z połówek jajek dodajemy majonez ok 1 -2 łyżki i posiekany koperek .Doprawiamy solą pieprzem do smaku .Taką masą nadziewamy jajka .Ozdabiamy połówki jajek -robiąc z nich zajączki . Z ogórka zielonego robimy uszy ,buzie z pomidorka ,włoski z koperku i nosek z pieprzu .Oczka z ogórka .Podajemy