iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świąteczne nadziewane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świąteczne jajka a nadzieniem z tuńczyka

Świąteczne nadziewane jajka

Składniki:

Świąteczne nadziewane jajka

 

  • 1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 6 szt jaja,
  • kabanos,
  • 1 szt pomidor,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka majonez,
  • sałata lodowa,
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne nadziewane jajka
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie .Obieramy z łupki studzimy . Z każdego jajka wycinamy ćwiarteczkę ,tak będziemy wkładać nadzienie .Wycięte trójkąty jajka siekamy drobno . Tuńczyka odsączamy z oliwy na sitku .Odsączonego dodajemy do posiekanych jajek dodajemy majonez nie dużo ok łyżki . Natkę pietruszki siekamy dodajemy do jajek i tuńczyka .Doprawiamy pieprzem .Takie nadzienie wkładamy do jajek .Ozdabiamy plasterkami kabanosa. Podajemy na sałacie ozdobionej pomidorem ,koperkiem i natką pietruszki .