Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 835]

Jajka z twarogiem i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Połówki białek napełnione gładkim kremem z twarogu i awokado. Bardzo lekka przystawka, dobrze smakuje z ogórkiem kiszonym.

Jajka z twarogiem i awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z twarogiem i awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka z twarogiem i awokado
Jaja ugotować na twardo. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną. Można pominąć jeżeli twaróg będzie mokry. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Dodać do twarogu razem z natką pietruszki. Zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Przyprawić. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka. Do białek nałożyć krem twarogowy za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego!
Jajka z twarogiem i awokado
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone i obrane przekroić na pół.
Jajka z twarogiem i awokado
Suchy twaróg rozetrzeć w miseczce ze śmietaną.
Jajka z twarogiem i awokado
Do twarogu dodać wydrążony miąższ z awokado.
Jajka z twarogiem i awokado
Zmiksowany krem włożyć do rękawa cukierniczego i napełnić białka.