zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jajka z warzywną nutką

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

jajka z dodatkiem polędwicy i warzyw

Jajka z warzywną nutką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z warzywną nutką

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duża rzodkiewka
  • 2 plasterki cebuli
  • 5 cm kawałek świeżego ogórka
  • 3 plasterki polędwicy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z warzywną nutką
Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę drobniutko pokroić w kosteczkę. Składniki te wrzucić do żółtek, dodać majonez i przyprawy i wymieszać nadzienie. Gotowe nadzienie nakładać do miseczek z białek i podawać jako zakąskę.
Jajka z warzywną nutką
jajka rozpołowić i wydrążyć z nich żółtka
Jajka z warzywną nutką
z żółtek i reszty składników przygotować nadzienie

Tagi:

jajko jajka