wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Jajka z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do jajecznicy warto dodawać różne dodatki, wtedy będzie bardzie wyrazista.

Jajka z wątróbką

Składniki:

Jajka z wątróbką

 

  • 7 jajek
  • 200 g wątróbek drobiowych
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • mleko do namoczenia wątróbki
  • posiekana natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Jajka z wątróbką
Wątróbkę zamaczamy w mleku, by zrobiła się bardziej miękka. Po upływie30 minut wyjmujemy z mleka. Kroimy w drobna kostkę.,Włożyć na mocno rozgrzaną oliwę i smażyć przez 5 minut,ciągle mieszając.Przygotować masę jajeczną, doprawić do smaku. Następnie wlać je do podsmażonej wątróbki. Przez cały czas mieszamy. Podawać z posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka