Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w koszulkach
Pieczarki umyć i drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie oprószyć mąką, wymieszać, smażyć przez kilka minut mieszając, wlać ok 0,5 szklanki wody, przykryć i dusić około 5 minut, dodać śmietanę i połowę utartego żółtego sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
W rondlu zagotować wodę z octem. Do wrzątku wlewać kolejno jajka wybite ze skorupek do filiżanki i gotować 2 minuty. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i układać naczyniu żaroodpornym. Jajka zalać sosem pieczarkowym, posypać pozostałym utartym żółtym serem, wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i zapiec.
W rondlu zagotować wodę z octem. Do wrzątku wlewać kolejno jajka wybite ze skorupek do filiżanki i gotować 2 minuty. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i układać naczyniu żaroodpornym. Jajka zalać sosem pieczarkowym, posypać pozostałym utartym żółtym serem, wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i zapiec.