Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w piekarniku
Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, po ugotowaniu opłukać zimną wodą i ostudzić.
Następnie nożem z ząbkami przekroić na połówki, wydrążyć środki tak aby nie uszkodzić skorupki.
Białka i żółtka pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski.
Do jajek dodać pokrojony w kostkę ser żółty, pokrojoną w kostkę szynkę oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Całość doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać do połączenia składników.
Farszem napełnić połówki skorupek, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdej połówce na górę nałożyć kawałek sera.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 - 20 minut.
Podawać zaraz po zapieczeniu posypane pokrojoną cebulką zieloną.
Następnie nożem z ząbkami przekroić na połówki, wydrążyć środki tak aby nie uszkodzić skorupki.
Białka i żółtka pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski.
Do jajek dodać pokrojony w kostkę ser żółty, pokrojoną w kostkę szynkę oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Całość doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać do połączenia składników.
Farszem napełnić połówki skorupek, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdej połówce na górę nałożyć kawałek sera.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 - 20 minut.
Podawać zaraz po zapieczeniu posypane pokrojoną cebulką zieloną.
gusia1000