Sposób przygotowania:
Jajo Wielkanocne
Obraną i pokrojoną eko- marchew, pietruszke i eko-seler pół litrem wody, lekko posól i ugotuj wywar warzywny. Ugotuj eko-jaja na twardo.Odcedź wywar warzywny, dopraw go pieprzem ziołowym, pieprzem , solą i przyprawą do zup do smaku. W gorącym wywarze wymieszaj żelatynę w proporcji wg wskazówek na opakowaniu. W wyłożonym cienką folią spożywczą pojemniku po lodach lub cukierkach (o owalnym kształcie) ułóż rzędami plasterki jajek i paseczki szynki we wzorki, jak na pisance i zalej je galaretą. Wstaw w chlodne miejsce. Wyjmij (odwracając) galaretkę na talerz, zdejmij delikatnie folię i udekoruj kiełkami. Napewno będzie smaczną ozdobą świątecznego stołu.
zewa
luna
Mirka227
msewka
iwi69