Sposób przygotowania:
Jajo z ziołami zapiekane w bułce
Z podanych składników przygotujemy 2 porcje. Danie jest bardzo sycące. Do przepisu użyłam bułek które zalegały w chlebaku. Z bułek odciąć górę następnie wyciągnąć środek. Koperek, szczypiorek oraz bazylię, opłukać i osuszyć. Świeże zioła bardzo drobno posiekać i wymieszać. Nakładać na dno wydrążonej bułki - ja dałam 2 łyżki, ale można mniej lub więcej wg upodobań. Plastry sera żółtego pokroić i ułożyć na ziołach. Na koniec do bułki wbić po jednym jajku. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni( z termoobiegiem) i zapiekać 20 minut. Żółtka będą lejące a ser ładnie się roztopi. Podawać na sałacie w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Smacznego:)
Elficzna