Sposób przygotowania:
Japońskie sushi makiETAP 1:
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, powinien być kleisty. Składniki sosu do ryżu podgrzać i mieszać do ich do rozpuszczenia, a następnie dodać do ugotowanego, gorącego ryżu, a następnie wymieszać i wystudzić.
Paprykę i ogórka pokroić w paski.
Arkusz nori ułozyć na macie z zwijania i nakładać dodatki. Najpierw do 3.4 długości, cienką warstwę ryżu, którą dobrze dociskami, a następnie: łosoś, serek, ogórek/surimi, serek, ogórek/anchois, ogórek, papryka/surimi,papryka, awokado, serek.
ETAP 2:
Rolki zwijamy przy pomocy maty, przy końcu rant smarujemy wodą, żeby dobrze się skleił.
ETAP 3:
Gotowe rolki tniemy ostrym nożem.
dorota w
czarrna
Tu akurat moje siostra robiła za fotografa to mam całą sesję :)
halina
czarrna
Dziękuję bardzo :)