Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Jarskie paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto rozmoź. Posiekaną cebulę pieczarki i paprykę podduś na oleju. Przestudź.

Jarskie paszteciki

Składniki:

Jarskie paszteciki

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego po 450 g
  • 25 dag pieczarek
  • olej
  • 1/2 sera feta
  • żółtko
  • duża cebula
  • papryki czerwona i żółta
  • sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jarskie paszteciki
Ciasto rozmoź. Posiekaną cebulę pieczarki i paprykę podduś na oleju. Przestudź. Wymieszaj z drobno pokrojoną fetą. Dopraw pieprzem i solą. Nadzienie ułóż na jednej połówce paska ciasta przykryj drugą. Zalep brzegi. Paszteciki posmaruj żółtkiem. Piecz 20 min w 200 stopniach C