Jarząbki pieczone ( kuropatwy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jarząbki pieczone bardzo chrupiące.

Jarząbki pieczone ( kuropatwy)

Składniki:

Jarząbki pieczone ( kuropatwy)

 

  • Składniki:
  • Jarząbki 5 sztuk lub kuropatwy 500g
  • Słonina 250g
  • Masło 120g
  • Bułka paryska 200g
  • Sól

Sposób przygotowania:

Jarząbki pieczone ( kuropatwy)
Przygotowanie:
Młode jarząbki przygotować do pieczenia.Tuszki posolić i obwinąć w cienkie plastry słoniny,nadziać na rożen i obracając piec,można też upiec w piekarniku.
W czasie pieczenia w obydwóch przypadkach skrapiać roztopionym masłem.Upieczone jarząbki przekrajać na połowy,słoninę odjąć,położyć razem z jarząbkami na grzance,skropionej sosem pozostałym z pieczenia.Można lekko posypać zgniecionym owocem jałowca.