Sposób przygotowania:
Jarząbki pieczone ( kuropatwy)
Przygotowanie:
Młode jarząbki przygotować do pieczenia.Tuszki posolić i obwinąć w cienkie plastry słoniny,nadziać na rożen i obracając piec,można też upiec w piekarniku.
W czasie pieczenia w obydwóch przypadkach skrapiać roztopionym masłem.Upieczone jarząbki przekrajać na połowy,słoninę odjąć,położyć razem z jarząbkami na grzance,skropionej sosem pozostałym z pieczenia.Można lekko posypać zgniecionym owocem jałowca.
Młode jarząbki przygotować do pieczenia.Tuszki posolić i obwinąć w cienkie plastry słoniny,nadziać na rożen i obracając piec,można też upiec w piekarniku.
W czasie pieczenia w obydwóch przypadkach skrapiać roztopionym masłem.Upieczone jarząbki przekrajać na połowy,słoninę odjąć,położyć razem z jarząbkami na grzance,skropionej sosem pozostałym z pieczenia.Można lekko posypać zgniecionym owocem jałowca.