Sposób przygotowania:
Jarzynka Eli z kalafiora, brokuła i marchewkiprzygotowanie kalafiora i brokuła
Umyć pozostałe łodygi, liście i głąby po gotowaniu zupy.
przygotowanie kalafiora i brokuła cd
Liście, łodygi i głąby z kalafiora i brokuła pokroić.
przygotowanie marchewki
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pokrojoną marchewkę ugotować na parze.
przygotowanie kalafiora i brokuła cd
Pokrojone części brokuła i kalafiora włożyć do garnka, zalać odrobiną wody, posolić i ugotować.
przygotowanie jarzynki
Do miękkiego kalafiora i brokuła dodać ugotowaną na parze marchewkę.
przygotowanie jarzynki cd
Do warzyw dodać łyżkę masła i łyżkę mąki pszennej. Całość wymieszać i zagotować. Podawać do drugich dań. Smacznego!
gusia1000