Sposób przygotowania:
Duszone warzywa z rabarbarem
Rabarbar myję, obieram i kroję w niewielkie kawałki. Marchewkę obieram, płuczę i kroję w plasterki. Seler obieram, płuczę i kroję w cienkie słupeczki. Czosnek obieram, drobno siekam i podsmażam na rozgrzanej oliwie. Do podsmażonego czosnku dodaję pokrojony seler i marchewkę, posypuję całość solę, mielonym imbirem, cukrem i słodką papryką. Mieszam wszystko i smażę 2 minuty na dużym ogniu. Wlewam 1/3 szklanki wody, zmniejszam ogień, po czym duszę pod przykryciem aż warzywa będą chrupkie. Wtedy dodaję do nich pokrojony rabarbar, mieszam. Od tego momentu duszę ok. 5-10 minut, aż rabarbar zmięknie. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Gorące warzywa z rabarbarem wykładam na talerz i podaję z ugotowanym ryżem curry. Posypuję posiekana natką pietruszki.