Sposób przygotowania:
Kuskus z zielonymi warzywami
Groszek wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3 minuty, odcedzić. Brokuł wrzucić na wrzątek, gotować 5 minut, odcedzić. Podzielić na mniejsze kawałki. Cukinię pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzane masło klarowane, smażyć aż lekko zmięknie. Następnie dodać groszek, brokuł i wymieszać.
Dusić chwilę razem, doprawić lekko solą i pieprzem. Kuskus zalać wrzącym bulionem, ok 1 cm ponad powierzchnię kaszy, przykryć.
Po 5 minutach przemieszać, dodać gorące warzywa, doprawić ewentualnie do smaku.
Dusić chwilę razem, doprawić lekko solą i pieprzem. Kuskus zalać wrzącym bulionem, ok 1 cm ponad powierzchnię kaszy, przykryć.
Po 5 minutach przemieszać, dodać gorące warzywa, doprawić ewentualnie do smaku.