Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo brokułowa Eliprzygotowanie kalafiora i brokuła
Kalafiora i brokuła umyć i odciąć różyczki.
przygotowanie kalafiora i brokuła cd
Cieńsze łodygi z kalafiora i brokuła pokroić.
przygotowanie kalafiora i brokuła cd
Ciemne liście kalafiora i brokuła umyć i pokroić.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie jarzyn
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie koperku i natki
Koperek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie zupy
Szynkę opłukać, zalać wodą, posolić i gotować, aż mięso będzie prawie miękkie. Do zupy dodać liście, łodygi kalafiora, brokuła i chwilę gotować.
Do zupy dodać jarzyny, różyczki kalafiora, brokuła i jeszcze chwilę gotować. Wyjąć z zupy miękkie mięso, przestudzić i pokroić w kostkę.
Do zupy dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Powoli do zupy wsypywać kaszę mannę, ciągle mieszając, żeby nie porobiły się grudy. Do gotowej zupy dodać mięso, koperek, natkę i przyprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.
Smacznego!
gusia1000