dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kasza orkiszowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie jest sycące, zdrowe i bardzo smaczne, a w dodatku bardzo proste w przygotowaniu. Polecam na obiad dla całej rodziny.

Kasza orkiszowa z warzywami

Składniki:

Kasza orkiszowa z warzywami

 

  • 20 dag kaszy orkiszowej
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1/2 brokuł
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 1/2 pęczka koperku

Sposób przygotowania:

Kasza orkiszowa z warzywami

krok 1:

Kasza orkiszowa z warzywami
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w drobne kawałki.

Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Marchew kroimy w plasterki, cukinie w kostkę a brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut. Odcedzamy.

Krok 2:

Kasza orkiszowa z warzywami
Wszystkie warzywa dusimy co jakiś czas mieszając.

Na patelnie wlewamy kilka łyże km oliwy, na której szklimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i całość chwilę smażymy co jakiś czas mieszając.

Następnie dodajemy cukinie i brokuł i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną.

Krok 3:

Kasza orkiszowa z warzywami
Kaszę orkiszową łączymy z miękkimi warzywami.

Do miękkich warzyw dodajemy kaszę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku, chwilę podgrzewamy. Podajemy posypane posiekanym koperkiem.

Smacznego!


Tagi:

danie warzywa