Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Jarzynowa sałatka – tradycyjna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dormowa jarzynowa sałatka – tradycyjny smak

Jarzynowa sałatka – tradycyjna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa sałatka – tradycyjna

 

  • 3 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • ½ selera
  • 4 jajka
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka groszku
  • 5 korniszonów
  • 5 dużych łyżek majonezu
  • Zielona natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa sałatka – tradycyjna
Warzywa gotujemy w mundurkach, jajka gotujemy na twardo. Warzywa zalewamy zimna wodą i obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę, jajka i korniszony również. Warzywa wsypujemy do dużej miski i dodajemy jajka wraz z ogórkami. Groszek i kukurydzę odcedzamy (można opłukać) Dodajemy do warzyw i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku – dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Sałatkę przełożyć do salaterki i obficie posypać zieleniną. Smacznego
Jarzynowa sałatka – tradycyjna
warzywa gotujemy w mundurkach do miękkości
Jarzynowa sałatka – tradycyjna
po ostudzeniu jarzyn i jajek wszystko obieramy
Jarzynowa sałatka – tradycyjna
nastepnie wszystkie składniki drobno kroimy w kostkę
Jarzynowa sałatka – tradycyjna
dodajemy zielony groszek i kukurydzę z puszki

Tagi:

jajko jajka