Sposób przygotowania:
Jarzynówa z makaronem orzo
Jarzyny oczyść, umyj i rozdrobnij. Cukinii nie obieraj, pokrój tylko w dużą kostkę. Marchewkę i obie papryki w nieco mniejszą. Pora potnij w pół plasterki. Wywar zagotuj - ja ugotowałam go wcześniej na pozostałościach po wytrybowaniu kaczej tuszy na pieczeń. Gdy płyn się zagotuje dorzuć do niego marchew i makaron. Gotuj aż będą al'dente. W tym czasie na patelni rozgrzej masło i wrzuć na nie pozostałe warzywa - smaż kilka chwil aż stracą surowość a następnie dodaj je do garnka z wywarem. Gotuj wszystko razem jeszcze tylko chwilę. Śmietankę wymieszaj z odrobiną gorącej zupy i szczyptą soli żeby ją zahartować - przelej do zupy. Dopraw do smaku i na sam koniec dodaj zieleninę, a;e już nie gotuj dalej. Podawaj zaraz po ugotowaniu bo jeśli odstawisz zupę na dłużej to makaron w niej się rozklei a całość za bardzo zgęstnieje.
2milutka
2milutka
ekstra miało być:)