rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Jarzynowa z młodych warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i pożywna zupka na wczesne lato

Jarzynowa z młodych warzyw

Składniki:

Jarzynowa z młodych warzyw

 

  • Części kurczaka(szyjka,skrzydełka.pałeczki)
  • młode warzywa:
  • marchew
  • kapusta
  • pietruszki
  • seler
  • groszek zielony
  • fasolka szparagowa
  • kalarepka
  • ziemniaki
  • kostka bulionowa drobiowa
  • przyprawa do zup Maggi

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z młodych warzyw
Cz,ęści kurczaka włożyć do garnka,dodać kostkę bulionową oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa twarde;(seler,pietruszkę,kalarepke,marchew,ziemniaki).Potem dołozyć fasolkę i wyłuskany ze skórek ziarenka groszku,na koniec dokładmy poszatkowana kapustę.Gotujemy aż wszystko będzie miękkie a nawet lekko rozgotowane.Przyprawiamy maggi i zajadamy.