mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Jarzynowa z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Rozgrzewająca jarzynówka z dodatkiem parówek

Jarzynowa z parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa z parówkami

 

  • 1 opakowanie bukieru warzyw Poltino (mrozonki)
  • 8 ziemniaków
  • por
  • ćwierć selera
  • marchew
  • pietruszka
  • 2 parówki
  • cebula
  • 2 łyzki smietany
  • łyżka maki
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku
  • kostka bulionowa

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z parówkami
Ziemniaki , marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, selera w prązki i zalewamy wodą. Gotujemy z łyżeczką soli i kostką bulionową aż wywar zakipi. Na wrzątek wrzucamy warzywa mrożone. gotujemy ok. pół godziny na małym ogniu. Cebulę smazymy na złoty kolor. Zupa się dalej gotuje, gdy już warzywa bedą średnio miękkie dorzucamy pokrojone w krązki parówki. Na koniec rozkłócamy mąkę ze śmietaną, rozcieńczamy zupą i zabielamy wywar. Przyprawiamy wedle uznania. smacznego.
Jarzynowa z parówkami
Zagotowujemy wodę z ziemniakami i włoszczyzną oraz kostką rosołową.
Jarzynowa z parówkami
Na wrzątek wrzucamy mrożone warzywa i gotujemy dalej.
Jarzynowa z parówkami
Cebulkę smażymy na złoty kolor, bo dodać smaku zupie.
Jarzynowa z parówkami
Parówki kroimy w krązki i wrzucamy do zupy chwilkę przed końcem gotowania.

Tagi:

przyprawy mak