Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z zieloną posypką
Ziemniaki, selera, pietruszkę (w mundurkach) i jajka gotujemy w tradycyjny sposób i studzimy. W tym czasie obrane jabłko kroimy w małą kostkę, a cebulę drobno siekamy. Ostudzoną i obraną marchew i pietruszkę kroimy w małą kostkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w nieduża kostkę, tak samo jak selera. Następnie dodajemy odcedzony groszek z puszki i drobno posiekane jajka. Sałatkę doprawiamy solę i pieprzem, majonezem i musztardą. Całość dokładnie mieszamy i posypujemy po wierzchu drobno posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
![Sałatka jarzynowa z zieloną posypką Sałatka jarzynowa z zieloną posypką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowa-z-zielona-posypka-333782.jpg)
![Sałatka jarzynowa z zieloną posypką Sałatka jarzynowa z zieloną posypką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowa-z-zielona-posypka-333783.jpg)
![Sałatka jarzynowa z zieloną posypką Sałatka jarzynowa z zieloną posypką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowa-z-zielona-posypka-333784.jpg)
![Sałatka jarzynowa z zieloną posypką Sałatka jarzynowa z zieloną posypką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowa-z-zielona-posypka-333785.jpg)