zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo apetyczny i zdrowy krem jarzynowy.

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym

 

  • 1 kostka bulionowa
  • 2 średnie marchewki
  • 1 mały por
  • 1 cebula
  • kawałek selera i pietruszki
  • 1 łyżka kucharku
  • natka pietruszki
  • groszek ptysiowy
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym
Do garnka wlewamy 2 litry wody. Zagotowujemy. Wrzucamy kostkę bulionową oraz kucharek. Marchewkę, cebulę, pora, seler i pietruszkę obieramy i wrzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Przygotowany wywar z jarzynami miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku maggi, solą oraz pieprzem. Wylewamy na talerze. Posypujemy groszkiem ptysiowym i świeżą natką pietruszki.

Tagi:

groszek