anula130189

anula130189

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

,,Jaś,, fasola po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna rozgrzewająca i szybka fasolka

,,Jaś,, fasola po bretońsku

Składniki:

,,Jaś,, fasola po bretońsku

 

  • 500 g fasoli ,,Jaś,,
  • 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
  • sól i pieprz
  • papryka ostra w proszku
  • koncentrat pomidorowy 190 g

Sposób przygotowania:

,,Jaś,, fasola po bretońsku
Fasolę wsypujemy do garnka i zalewamy wodą i odstawiamy na noc do namoczenia.na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie co się moczyła ta fasola.kielbase kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni na małym ogniu.gdy fasola bedzie już miękka solimy i pieprzymy do smaku,odlewamy dwie wazówki wody z fasoli i wkładamy koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy,dodajemy szczyptę papryki w proszku i wlewamy wszystko do naszej gotującej się fasolki,gotujemy jeszcze 10 min.smacznego

Tagi:

kielbasa