Sposób przygotowania:
Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym
Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki .; Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy . Cebulę dwie średniej wielkości sztuki obieramy i siekamy .Czosnek obieramy wyciskamy . Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę dodajemy wyciśnięty czosnek ,majeranek,przyprawę do gulaszu,paprykę słodką ,pieprz .Mieszamy .Dodajemy pokrojoną kiełbasę .Podsmażamy . Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki . Gotujemy . Dodajemy cukier do smaku . Podlewamy bulionem .Mieszamy . Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę . Dusimy wszystko razem ok 10 min . Na koniec zaciągamy odrobiną mąki .Zagotowujemy .