A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Jaskółcze gniazda

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

bardzo dekoracyjne danie na obiad,szczególnie gdy spodziewamy się gości

Jaskółcze gniazda

Składniki:

Jaskółcze gniazda

 

Sposób przygotowania:

Jaskółcze gniazda
Mięso dokładnie wyrabiamy z jajkami(surowymi) i przyprawami.Dodajemy mąkę i tartą bułkę do uzyskania pożądanej konsystencji.Dzielimy mięso na 8 części i robimy z nich kulki,spłaszczamy każdą na dłoni i w środku kładziemy jajko,dokładnie oblepiamy je mięsem.Aby uniknąć klejenia do rąk możemy je lekko zwilżyć.Panierujemy każdą kulę z jajkiem w tartej bułce i smażymy w głębokim tłuszczu na małym ogniu.W celu uniknięcia pęknięć należy pękające miejsce szybko zasmażyć obracając kotlet. Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo kroimy na połowę.
Smacznego.