Sposób przygotowania:
Szybka potrawka z kurczakiem i warzywami
1. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na małą kostkę. Następnie wrzucić na gorący olej, posypać przyprawą do kurczaka i smażyć około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie podlać małą ilością wody, przykryć pokrywką i dusić około 20 minut.
2. Pieczarki umyć, pokroić w ósemki i usmażyć na tłuszczu. Marchewkę pokroić w plasterki lub w drobną kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie, aż marchewka będzie miękka.
3. Pieczarki i marchewkę przesypać do mięsa i chwilę razem dusić, następnie dodać śmietanę rozmieszaną z 1/2 szklanki wody i wymieszać. Po chwili dodać serek topiony, mieszać do czasu aż się rozpuści, a całość zagotuje. Podawać z ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Posypać natką pietruszki.
2. Pieczarki umyć, pokroić w ósemki i usmażyć na tłuszczu. Marchewkę pokroić w plasterki lub w drobną kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie, aż marchewka będzie miękka.
3. Pieczarki i marchewkę przesypać do mięsa i chwilę razem dusić, następnie dodać śmietanę rozmieszaną z 1/2 szklanki wody i wymieszać. Po chwili dodać serek topiony, mieszać do czasu aż się rozpuści, a całość zagotuje. Podawać z ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Posypać natką pietruszki.