Sposób przygotowania:
Poniedziałkowa potrawka z kurczaka
Ziemniaki gotujemy w łupinkach. Kiedy przestygną obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pozostałe warzywa obieramy, dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz pora kroimy w krążki.
Do garnka wlewamy olej. Dodajemy warzywa oprócz ziemniaków, ziele oraz liść laurowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Warzywa możemy podlać odrobiną wody.
Dokładamy ziemniaki i pokrojone w mniejsze kawałki mięso. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Podajemy z ulubioną surówką.
Do garnka wlewamy olej. Dodajemy warzywa oprócz ziemniaków, ziele oraz liść laurowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Warzywa możemy podlać odrobiną wody.
Dokładamy ziemniaki i pokrojone w mniejsze kawałki mięso. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Podajemy z ulubioną surówką.
zbysiowa
sammakko