Sposób przygotowania:
Jednogarnkowe danie z ziemniakami i ciecierzycąETAP 1:

Ziemniaki podgotować krótko w gorącej, osolonej wodzie. Wyjąć z wody, pokroić w mniejsze kawałki
ETAP 2:

Następnie rozgrzać odrobinę oliwy w garnku z grubym dnem. Cebulki z pęczka szczypiorku drobo posiekać.
ETAP 3:

Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone wcześniej ziemniaki, chwilę podsmażamy wszystko razem delikatnie mieszając. Dusić razem kilka minut (ok 5-6)
ETAP 4:

Po kilku minutach dodajemy odsączoną ciecierzycę z puszki, ponownie mieszamy.
Podlewamy wszystko wodą, dusimy ok 10 minut pod przykryciem na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu
ETAP 5:

Następnie dodać odsączoną z wody kukurydzę, posiekane pomidory i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać
ETAP 6:

Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę lub jogurt i wszystko ponownie mieszamy
ETAP 7:

Na koniec doprawiamy solidną porcją soli i pieprzu. Po wyłożeniu na talerz proponuję posypać jeszcze startym parmezanem i świeżym szczypiorkiem.