Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkami
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki na ok 30 min. Jabłka najlepiej mniejsze(większe kroimy na kawałki) obieramy, kroimy na połowy i wycinamy gniazda z nasionami. Jajka ubijamy z cukrem i masłem, dodajemy ser i budyń oraz mąkę. Na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką. Można dodać sok z cytryny albo dowolny aromat.
Ciastem wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki i układamy przygotowane jabłka. Oprószamy cynamonem i można kakao.
Na jabłka wykładamy przygotowaną masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Ciastem wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki i układamy przygotowane jabłka. Oprószamy cynamonem i można kakao.
Na jabłka wykładamy przygotowaną masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.