Sposób przygotowania:
Warzywne curry
Słodkie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę. W rondlu rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone bataty i podsmażyć. Cebulę pokroić i dodać do ziemniaków, a kiedy się podsmaży dorzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki.
Podsmażyć. Dodać ciecierzycę z puszki razem z zalewą, ok 1/2 szklanki wody i przyprawy: pastę curry, łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę curry i kurkumy, 2 łyżeczki garam masali.
Dusić pod przykryciem około 15 minut. W razie potrzeby doprawić.
Zdjąć z palnika i wlać jogurt. Wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Podsmażyć. Dodać ciecierzycę z puszki razem z zalewą, ok 1/2 szklanki wody i przyprawy: pastę curry, łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę curry i kurkumy, 2 łyżeczki garam masali.
Dusić pod przykryciem około 15 minut. W razie potrzeby doprawić.
Zdjąć z palnika i wlać jogurt. Wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)