Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami w sosie maślano-czosnkowym
Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło (2 łyżki), podsmażamy czosnek i cebulę, aż cebula będzie szklista. Dodajemy natkę pietruszki i bulion, podgrzewamy, aż sos się nieco zagęści. Wrzucamy krewetki. Smażymy krótko, aż zmienią kolor na różowy. Dodajemy sól, pieprz, chili. Na koniec dodajemy łyżkę masła i podgrzewamy, aż się rozpuści w sosie.
Równolegle w drugim garnku gotujemy makaron. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z sosem.
Przed podaniem spaghetti posypujemy startym parmezanem.
Na patelni rozgrzewamy masło (2 łyżki), podsmażamy czosnek i cebulę, aż cebula będzie szklista. Dodajemy natkę pietruszki i bulion, podgrzewamy, aż sos się nieco zagęści. Wrzucamy krewetki. Smażymy krótko, aż zmienią kolor na różowy. Dodajemy sól, pieprz, chili. Na koniec dodajemy łyżkę masła i podgrzewamy, aż się rozpuści w sosie.
Równolegle w drugim garnku gotujemy makaron. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z sosem.
Przed podaniem spaghetti posypujemy startym parmezanem.
SylaUla