Sposób przygotowania:
Pulpety z kaszą kuskus
Do mięsa mielonego dodajemy jedną cebulę drobniutko pokrojoną w kosteczkę ,jajko przyprawy i bułkę tartą .Wyrabiamy dobrze masę i formujemy małe pulpeciki które obsmażamy na łyżce oleju na złoty kolor z obu stron. Obsmażone pulpeciki przekładamy do miseczki i trzymamy w cieple. Na patelnie na której smażyły się pulpety szklimy cebulę pokrojona w kostkę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy, chwilę smażymy doprawiamy solą pieprzem suszonym liściem selera .Sos miksujemy blenderem na prawie gładko( tak by gdzie nigdzie były większe grudki).Do sosu dodajemy pół szklanki kaszy kuskus i pół szklanki wody mieszamy i zagotowujemy ,zakrywamy pokrywką i odstawiamy na 10-15 min aż napęcznieje. Do gotowego sosu wkładamy ciepłe pulpeciki ,posypujemy posiekaną natką pietruszki.