Sposób przygotowania:
Jednooki Joe
W każdej kromce chleba wykrajamy ze środka kółko. Chleb podsmażamy na rozgrzanej patelni z roztopionym masłem. Smażymy po obu stronach, aż się zarumieni.
Zdejmujemy chleb z patelni i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę szynkę i 2/3 drobno
posiekanego szczypiorku.
Jak się usmaży to na wierzch kładziemy chleb, do każdej
z dziurek wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy resztą szczypiorku.
Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na niezbyt dużym ogniu, aż białko sie
zetnie. Powinny wyjść jajka sadzone w chlebie.
Zdejmujemy chleb z patelni i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę szynkę i 2/3 drobno
posiekanego szczypiorku.
Jak się usmaży to na wierzch kładziemy chleb, do każdej
z dziurek wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy resztą szczypiorku.
Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na niezbyt dużym ogniu, aż białko sie
zetnie. Powinny wyjść jajka sadzone w chlebie.
kasiunia.1981